kära 15-åriga fanny

Du skall snart välja gymnasium och du har ångest över att bli lämnad ensam. Med tiden kommer du inse att the best is yet to come, och att du aldrig är ensam. Minns du orden farfar sa? Att det kommer gå fort, och att tre år bara rusar förbi. Minns du att du tänkte tre år som en evighet? Farfars ord var sanna, åren flyger förbi, så ta vara på dem. Uppskatta varje dag. Du väljer musik, och det var fantastiskt bra. Du kommer att ha väldigt roligt vännen. Glöm inte att du är smart & viktig, älskad. SLUTA ursäkta dig själv, du är värdefull. En vän på bibelskolan kommer att säga så till dig, "sluta ursäkta dig", du kommer att bevara de orden i ditt hjärta.

Sluta tro att folk tycker illa om dig, se dig omkring! Du har världens bästa vänner. Kom ihåg familjen, ta dem inte för givet. Och du, blanda aldrig ihop betyg med ditt värde. Du är ovärderlig. 

Sluta tänka så mycket på hur din pandasminkning ser ut, insidan är viktigare hörru.

Sluta sträva så mycket efter att bli älskad, sträva efter att få älska andra istället. Det är genom att ge, som man får, genom att förlåta, som man blir förlåten. 

Vännen, jag vet att du är ledsen ibland, att du tror att det som är nu är för evigt. Än en gång, the best is yet to come. Även fast du är rädd nu kommer du att gråta av lycka ofta i framtiden. Det kommer inte göra ont förevigt, tro det eller ej. 

Musiken du lyssnar på nu gör dig nedstämd, du tycker att det är coolt att vara ledsen och nedstämd, Men du, det coolaste som finns är någon som älskar, som har passion för något och inte ursäktar sig för vem man är.

Lyssna, det kommer dröja innan du inser att du är vackert skapad. Det kommer att dröja innan du ser skönheten Gud har lagt i ditt hjärta. Det kommer att dröja innan du vågar vara du. Och jag är ledsen för det, men tiden läker alla sår. Du kommer att älska. Du är V A C K E R. 

Och du, Gud sparar dig åt någon speciell. Sätt Gud först, det är genom Honom livet blir som bäst. 

Kära 15-åriga Fanny, tiden kommer att gå så galet fort, men försök inte carpa så mycket diem att du bara springer & försöker fånga livet i dina små händer. (dina händer kommer alltid va små, btw) Låta dagen fånga dig. Låt livet överväldiga dig med sin skönhet, med allt sitt ljuva. Sluta jaga ikapp dagen. Och glöm inte att när det är som svårast, då bär Han dig. En sista sak:

Skippa svampfrisyren är du snäll.

 


Kommentarer:

Wow vilken gåva du har med dina ord!
Så vackert!

2014-05-04 // 23:01:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback